Ask Your Question
0

sshfs between fedora hosts not working

asked 2016-07-12 20:57:29 -0500

blorg gravatar image

I have two Fedora 24 hosts, both of them have been upgraded from Fedora 22->23->24 using what has become the dnf system-upgrade process.

One running workstation, the other the server spin.

Using either of them, I can use sshfs to mount remote filesystems served up by NetBSD or MacOS X, but it fails trying to do mounts between the Fedora hosts.

$ sshfs -o debug -o idmap=user -o sshfs_debug server: /home/mparson/sshfs/
SSHFS version 2.5
FUSE library version: 2.9.7
nullpath_ok: 0
nopath: 0
utime_omit_ok: 0
executing <ssh> <-x> <-a> <-oClearAllForwardings=yes> <-2> <server> <-s> <sftp>
mparson@server's password: 
Server version: 3
Extension: posix-rename@openssh.com <1>
Extension: statvfs@openssh.com <2>
Extension: fstatvfs@openssh.com <2>
Extension: hardlink@openssh.com <1>
Extension: fsync@openssh.com <1>
unique: 1, opcode: INIT (26), nodeid: 0, insize: 56, pid: 0
INIT: 7.24
flags=0x0003f7fb
max_readahead=0x00020000
remote_uid = 1000
   INIT: 7.19
   flags=0x00000011
   max_readahead=0x00020000
   max_write=0x00020000
   max_background=0
   congestion_threshold=0
   unique: 1, success, outsize: 40
unique: 2, opcode: OPENDIR (27), nodeid: 1, insize: 48, pid: 2338
   unique: 2, success, outsize: 32
unique: 3, opcode: GETATTR (3), nodeid: 1, insize: 56, pid: 2836
getattr /
[00002] STAT
unique: 4, opcode: LOOKUP (1), nodeid: 1, insize: 57, pid: 2837
LOOKUP /.xdg-volume-info
getattr /.xdg-volume-info
[00003] STAT
unique: 5, opcode: GETATTR (3), nodeid: 1, insize: 56, pid: 2338
getattr /
[00004] STAT
  [00002]          ATTRS       41bytes (0ms)
   unique: 3, success, outsize: 120
unique: 6, opcode: OPENDIR (27), nodeid: 1, insize: 48, pid: 2836
   unique: 6, success, outsize: 32
  [00003]         STATUS       33bytes (0ms)
  [00004]          ATTRS       41bytes (0ms)
unique: 7, opcode: RELEASEDIR (29), nodeid: 1, insize: 64, pid: 0
   unique: 7, success, outsize: 16
   unique: 4, error: -2 (No such file or directory), outsize: 16
   unique: 5, success, outsize: 120
unique: 8, opcode: READDIR (28), nodeid: 1, insize: 80, pid: 2338
getdir[0]
[00005] OPENDIR
  [00005]         HANDLE       17bytes (0ms)
[00006] READDIR
[00007] READDIR

It pauses here so I switch to another terminal and try to do an 'ls' on the mounted dir, which also hangs for a bit, then gives an error:

$ ls -l sshfs
/bin/ls: cannot access 'sshfs': Input/output error

Back on the first terminal, some more debug info gets printed, then I get prompted for my password again:

 unique: 9, opcode: GETATTR (3), nodeid: 1, insize: 56, pid: 2846
getattr /
[00008] STAT
Timeout, server server not responding.
remote host has disconnected
   unique: 9, error: -5 (Input/output error), outsize: 16
executing <ssh> <-x> <-a> <-oClearAllForwardings=yes> <-2> <server> <-s> <sftp>
mparson@server's password:
Server version: 3
Extension: posix-rename@openssh.com <1>
Extension: statvfs@openssh.com <2>
Extension: fstatvfs@openssh.com <2>
Extension: hardlink@openssh.com <1>
Extension: fsync@openssh.com <1>
[00009] CLOSE
   unique: 8, error: -5 (Input/output error), outsize: 16
  [00009]         STATUS       33bytes (0ms)

sent:               8 messages, 158 bytes
received:           5 messages, 165 bytes
rtt min/max/avg:    0ms/0ms/0ms
num connect:        2

And it gives me my shell prompt back.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

SELinux possibly? Firewall? Both have caused me issues lately with this type of thing.

Mordoc gravatar imageMordoc ( 2016-07-15 21:32:06 -0500 )edit

SELinux is disabled. Regular ssh connections work. I can sshfs mount filesytems on these hosts from MacOS X and I can mount MacOS X on these hosts.

Attempts to use sftp fail in a similar manner, both using the external sftp server as well as the built-in one.

blorg gravatar imageblorg ( 2016-07-18 12:11:24 -0500 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2016-07-22 11:23:17 -0500

blorg gravatar image

I didn't find a root cause, but it is working now.

I uninstalled all of the old/non-fc24 installed pkgs and now it works. I don't know which one was causing problems, but it's working now.

edit flag offensive delete link more
0

answered 2016-07-16 03:21:47 -0500

ssieb gravatar image

I just tried it and didn't have a problem. Did you check the system logs on the other system? You need to find out why ssh is disconnecting.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2016-07-12 20:57:29 -0500

Seen: 283 times

Last updated: Jul 16 '16