Ask Your Question
1

missing folder /run/media

asked 2017-09-08 00:37:25 -0500

francko gravatar image

updated 2017-09-08 06:01:16 -0500

on my Computer the external HDD used to be mounted under /run/media/frank/TimeMachine-iMac. Since 2 or 3 days the complete folder /run/media is missing and the HDD is mounted under /mnt/sdb1

i noticed that because the HDD has now to be removed with right-click and 'unmount' and not with right-click and 'remove savely' (don't know if this is exact the term used in english). And of course BackInTime wasn't able to do its backup and therefore i had to change the settings in BackInTime to get proper backups again.

what's going wrong here? on my 2nd computer with the same Kernel (4.12.9-300.fc26) the /run/media is still here and the folder /mnt or /media are empty

added comment: any HDD or USB stick are now mounted under /mnt/sdx1 instead of /run/media/frank/devicename

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

What desktop environment, if any, are you using?

How did you arrange for the file system to be mounted?

Has any of the files in /etc been modified lately?

Has a new software package been installed lately?

/run/media will be created when needed when udisks2 is used to mount the file system.

villykruse gravatar imagevillykruse ( 2017-09-08 09:54:17 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-09-14 09:31:41 -0500

francko gravatar image

updated 2017-09-15 08:25:12 -0500

don't know exactly what happened, but there have been a lot of files updated in the last week and as a result the hdd's and usb sticks are now mounted unter /run/media/frank/devicename as it was before :-)

Fed26 with Desktop Gnome 3.24 and Kernel core 4.12.11-300.fc26.x86_64

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-09-08 00:37:25 -0500

Seen: 201 times

Last updated: Sep 15 '17