More problems with the graphics card

asked 2018-03-23 06:11:09 -0600

KemyKo gravatar image

updated 2018-03-23 12:00:14 -0600

So i have a a laptop with Intel i5 smth and nvidia GeForce GTX 950M (Optimus). I recently noticed that a fresh installed version of fedora (27) comes with the option of running programs with the dedicated gpu. And you can also run them from terminal with "DRI_PRIME=1 (program)" and it`s supposed to do the same thing.

However when i run glxgears with DRI_PRIME=1 prefix i only get about 60 fps (50.99). [Q: Is it because of the v sync? If so how can i check if the gpu is working?)

Then i decided to add the negativo17`s repo for the nvidia driver. I installed it from the software center. Now when i type DRI_PRIME=1 glxgears i get thousands of fps (which is what i wanted in the first place) but i also get this:

libGL error: failed to create dri screen

libGL error: failed to load driver: nouveau

Q: Will this affect me a lot? What i actually want to do is to open Fl Studio with Wine and make it work with the GPU. (i don`t have time to test it right now so i just mentioned my intension :))

Also, the nvidia settings panel is not opening. it says: ERROR: Unable to find display on any available system (i also tried opening it with DRI_PRIME=1)[Q: How do i fix this?]

I noticed the low rating on the nvidia thing from the software center. [Q: Is it a bad thing that i installed it form there? Do i need to do it from the terminal, choosing the packages manually? If so can u give me an example? I don`t want to download things that might break in the future]

[Don`t point me towards bumblebee, please.]

----------------------- Meanwhile

I noticed that Left4Dead2 runs horrible :))

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

To see if your dedicated card is being used, you can run firefox and go to about:support. You can see in the Graphics section which driver is in use.

tim8723 gravatar imagetim8723 ( 2018-03-23 07:50:35 -0600 )edit

Thanks. Glxgears already convinced me that the driver is working. but i still get those errors in the terminal:

libGL error: failed to create dri screen

libGL error: failed to load driver: nouveau

WebGL(0x7fe347bcc000)::ForceLoseContext (this one is new)

I really want to know how to fix these. Or is there something to fix? I don`t think it is supposed to do that :))

KemyKo gravatar imageKemyKo ( 2018-03-23 08:13:52 -0600 )edit

blacklist nouveau and remove any noveau librarys from the system.

steveebey73742 gravatar imagesteveebey73742 ( 2018-03-25 08:33:08 -0600 )edit