Ask Your Question
0

Problem with dvi-cable on fedora 20

asked 2014-02-12 09:52:02 -0500

this post is marked as community wiki

This post is a wiki. Anyone with karma >750 is welcome to improve it.

Hi,

I just reinstalled fedora 20 after that I have installed cuda and was not able to start fedora. Now the problem is that I have two screens, but only the one connected to the vga port works. Both works perfectly in windows, so the problem is not the cable itself. It is the dvi-port which does not work.

When I installed fedora the first time, there was no problem so I don't know why it doesn't work now.

lspci -nnk | grep -iA2 vga

00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated   Graphics Controller [8086:0412] (rev 06)
Subsystem: Fujitsu Technology Solutions Device [1734:11e7] 
00:03.0 Audio device [0403]: Intel Corporation
Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor
HD Audio Controller [8086:0c0c] (rev06)
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF100GL
[Tesla C2050 / C2070] [10de:06d1] (reva3)   Subsystem: NVIDIA Corporation Tesla C2050 [10de:0771] 01:00.1 Audio
device [0403]: NVIDIA Corporation GF100 High Definition Audio Controller [10de:0be5] (rev a1)

xrandr

Failed to get size of gamma for output 
default Screen 0:minimum 640 x 480, current 1280 x1024, maximum 1280 x 1024
default connected primary 1280x1024+0+0 0mm x 0mm
1280x1024       0.0*    
1024x768         0.0     800x600      
640x480          0.0      0.0

Typing

 rpm -qa nvidia

gives nothing.

rpm -ql nvidia says
package nvidia not installed

I am using the integrated graphic card, not the tesla since it has only one port.

/ Erik

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Hi, did you check your connections? Did you update your drivers?

cydrobolt gravatar imagecydrobolt ( 2014-02-12 14:47:36 -0500 )edit

We will need additional info in order to help. Please open a terminal and issue these commands (one at time). lspci -nnk | grep -iA2 vga - xrandr . Then edit your question and add the results.

NikTh gravatar imageNikTh ( 2014-02-12 15:35:43 -0500 )edit

@cydrobolt Yes, I have checked my connections, and it wouldn't work in windows if that was the problem. How can I update the drivers? Do I need to go to Intels homepage and look for my IGD or can I use the yum somehow?

@NikTh Was this how you wanted it?

Erik Bylow gravatar imageErik Bylow ( 2014-02-13 00:54:04 -0500 )edit

xrandr is a separate command @Eric Bylow

randomuser gravatar imagerandomuser ( 2014-02-13 02:11:38 -0500 )edit

Ok, thank you. :)

Erik Bylow gravatar imageErik Bylow ( 2014-02-13 03:08:09 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-02-15 16:56:10 -0500

Erik Bylow gravatar image

I "solved" it by making a complete re-installation of Fedora. I also switched the Tesla for a GeForce, but it worked on the integrated graphic card before, so I guess the re-installation was the important thing.

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2014-02-12 09:52:02 -0500

Seen: 503 times

Last updated: Feb 15 '14