Ask Your Question
0

Touchpad doesn't work

asked 2015-01-13 05:45:19 -0500

betrayer gravatar image

Hi everyone. I've got a problem with touchpad on ASUS K750j on fedora 21, dualbooted with win8.

I've found following messages in dmesg, it happens everytime I move my finger on touchpad

[ 2495.180219] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost synchronization, throwing 3 bytes away.
[ 2495.688803] psmouse serio4: resync failed, issuing reconnect request
[ 2506.834270] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2506.859729] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2506.884671] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2506.910116] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2506.936060] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2506.936064] psmouse serio4: issuing reconnect request
[ 2507.164920] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2507.185847] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2507.212300] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2507.238755] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2507.265203] psmouse serio4: Touchpad at isa0060/serio4/input0 lost sync at byte 6
[ 2507.265207] psmouse serio4: issuing reconnect request

everithing is fine with xinput

⎡ Virtual core pointer                          id=2    [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer                id=4    [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Logitech Unifying Device. Wireless PID:101b       id=11   [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ ETPS/2 Elantech Touchpad                  id=14   [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                         id=3    [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard               id=5    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                              id=6    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                 id=7    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Video Bus                                 id=8    [slave  keyboard (3)]
    ↳ Sleep Button                              id=9    [slave  keyboard (3)]
    ↳ USB Camera                                id=10   [slave  keyboard (3)]
    ↳ Asus WMI hotkeys                          id=12   [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard              id=13   [slave  keyboard (3)]

During the installation progress, in LiveCD touchpad wasn't warking too. Don't know where I went wrong, but i'll be glad if anyone will help me)

P.S. Exuse me for my English(

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Anybody has the same problem?(

betrayer gravatar imagebetrayer ( 2015-03-23 04:22:45 -0500 )edit

I have similar problem with an ASUS X550ZE laptop that uses AMD Quad Core A10 7400P after using Fedora 21. It seems a common bug for all ASUS X550 laptop family. A current workaround is posted on this bug report

luya gravatar imageluya ( 2015-03-29 13:17:56 -0500 )edit

1 Answer

Sort by » oldest newest most voted
0

answered 2015-05-20 06:10:01 -0500

betrayer gravatar image

One of the latest updates of Fedora solved that bug. Thank you all, problem solved!

edit flag offensive delete link more

Your Answer

Please start posting anonymously - your entry will be published after you log in or create a new account.

Add Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2015-01-13 05:45:19 -0500

Seen: 758 times

Last updated: Jan 13 '15