Install Fedora 37 Workstation to HP Desktop computer

I am trying to install Fedora 37 to my HP desktop. After many attempts, I managed to get Fedora Gnome desktop installed but screen is at 1024x768 resolution. I can’t have it changed. Output from inxi and xrander are attached. Any help is very much appreciated.

Output from inxi -Fxxxzr:
Screen 0: minimum 16 x 16, current 1024 x 768, maximum 32767 x 32767
XWAYLAND0 connected primary 1024x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 270mm x 203mm
1024x768 59.92*+
800x600 59.86
640x480 59.38
320x240 59.52
720x480 59.71
640x400 59.95
320x200 58.96
1024x576 59.90
864x486 59.92
720x400 59.55
640x350 59.77

Output from xrandr:
Screen 0: minimum 16 x 16, current 1024 x 768, maximum 32767 x 32767
XWAYLAND0 connected primary 1024x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 270mm x 203mm
1024x768 59.92*+
800x600 59.86
640x480 59.38
320x240 59.52
720x480 59.71
640x400 59.95
320x200 58.96
1024x576 59.90
864x486 59.92
720x400 59.55
640x350 59.77
Elias Peiris

Can you please give us the output of inxi -Fzx and format it as pre formatted text (choose this button </> in the menu)

To see the Hardware you are using.
I suspect you have a driver missing for your GPU like Nvida etc.

Output from inxi -Fzx:

System:
  Kernel: 6.1.6-200.fc37.x86_64 arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc
    v: 2.38-25.fc37 Desktop: GNOME v: 43.2 Distro: Fedora release 37 (Thirty
    Seven)
Machine:
  Type: Desktop System: HP product: HP Pavilion Desktop TP01-2xxx v: N/A
    serial: <superuser required>
  Mobo: HP model: 8860 v: A (SMVB) serial: <superuser required> UEFI: AMI
    v: F.10 date: 07/29/2021
Battery:
  Device-1: hidpp_battery_0 model: Logitech Wireless Mouse
    charge: 55% (should be ignored) status: discharging
CPU:
  Info: single core model: 11th Gen Intel Core i7-11700 bits: 64
    arch: Rocket Lake rev: 1 cache: L1: 80 KiB L2: 512 KiB L3: 16 MiB
  Speed (MHz): 1100 min/max: 800/4800 core: 1: 1100 bogomips: 4992
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Graphics:
  Device-1: Intel RocketLake-S GT1 [UHD Graphics 750] vendor: Hewlett-Packard
    driver: N/A arch: Gen-12.1 bus-ID: 00:02.0
  Display: wayland server: X.Org v: 22.1.7 with: Xwayland v: 22.1.7
    compositor: gnome-shell driver: N/A resolution: 1024x768~60Hz
  API: OpenGL v: 4.5 Mesa 22.3.3 renderer: llvmpipe (LLVM 15.0.6 256 bits)
    direct render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel Tiger Lake-H HD Audio vendor: Hewlett-Packard
    driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 00:1f.3
  Sound API: ALSA v: k6.1.6-200.fc37.x86_64 running: yes
  Sound Server-1: PulseAudio v: 16.1 running: no
  Sound Server-2: PipeWire v: 0.3.64 running: yes
Network:
  Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
    vendor: Hewlett-Packard driver: r8169 v: kernel port: 4000 bus-ID: 01:00.0
  IF: enp1s0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: <filter>
  Device-2: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
    vendor: Hewlett-Packard driver: rtw_8821ce v: N/A port: 3000 bus-ID: 02:00.0
  IF: wlp2s0 state: down mac: <filter>
Bluetooth:
  Device-1: Realtek Bluetooth Radio type: USB driver: btusb v: 0.8
    bus-ID: 1-14:4
  Report: rfkill ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: see --recommends
RAID:
  Hardware-1: Intel SATA Controller [RAID mode] driver: ahci v: 3.0
    bus-ID: 00:17.0
Drives:
  Local Storage: total: 476.94 GiB used: 6.75 GiB (1.4%)
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Intel model: SSDPEKNW512G8H size: 476.94 GiB
    temp: 28.9 C
Partition:
  ID-1: / size: 475.35 GiB used: 6.58 GiB (1.4%) fs: btrfs dev: /dev/nvme0n1p3
  ID-2: /boot size: 973.4 MiB used: 167.6 MiB (17.2%) fs: ext4
    dev: /dev/nvme0n1p2
  ID-3: /boot/efi size: 598.8 MiB used: 7 MiB (1.2%) fs: vfat
    dev: /dev/nvme0n1p1
  ID-4: /home size: 475.35 GiB used: 6.58 GiB (1.4%) fs: btrfs
    dev: /dev/nvme0n1p3
Swap:
  ID-1: swap-1 type: zram size: 8 GiB used: 0 KiB (0.0%) dev: /dev/zram0
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 44.0 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
  Processes: 238 Uptime: 3m Memory: 15.33 GiB used: 1.9 GiB (12.4%)
  Init: systemd target: graphical (5) Compilers: gcc: 12.2.1 Packages: 2
  note: see --rpm Shell: Bash v: 5.2.15 inxi: 3.3.24

It looks like that your driver is not recogized by default.

Have a look here and test if this would help: