Nvidia drivers installed but card not outputting

I recently did a fresh install of fedora 32. When I went to install the drivers for my NVIDIA card the drivers installed fine but the graphics card is not outputting video. I installed the drivers with the following commands.

dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-(rpm -E %fedora).noarch.rpm dnf install https://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-(rpm -E %fedora).noarch.rpm
dnf install akmod-nvidia

When I open nvidia settings it shows both monitors as connected but they are not outputting video.

Only my AMD card is outputting video. But I am going to be passing the AMD card to a VM so I need the nvidia card to be used as main card for linux desktop.

What is the output of “xrandr” ?

Are you using an adapter between the video card and the monitor?

Sometime signal is sent to VGA port, even if the monitor is connected to HDMI or DisplayPort.

Nvidia Card only had HDMI and Displayport output. Both of which are connected to different monitors.

The AMD card is currently connected through displayport. However it has 3 Displayport outputs and 1 HDMI output.

Not using any adapters hooked up directly.

Ok… Frankly I am not used to this… and I would probably have asked for the output of “xrandr --listproviders” if I would. Which we hope will have 2 entries. I am in part following instructions from https://medium.com/@authmane512/how-to-configure-a-second-graphic-card-on-arch-linux-or-debian-9-stretch-9bd7f7fb7ff6 . Also it suggest to verify detection of the cards with “ls /sys/class/drm/”.

So I fixed it by running

sudo X -configure
sudo nvidia-xconfig

I had to manually install nvidia-xconfig before I could run it

Good! Please mark your previous comment as the solution… will avoid people have to read it to know the problem is fixed.

This topic was automatically closed 28 days after the last reply. New replies are no longer allowed.