System error logs UVD not responding

Got lots of “[drm:uvd_v1_0_start [radeon]] ERROR UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!” in the logs.
Ending with “[UVD not responding, giving up!!!”

How can I fix that? Thanks for the help. #fedora31

Is amdgpu driver compatible with your hardware? If so, try to change from radeon to amdgpu.

Translation of TS’ post, from Quenya to English:

:stuck_out_tongue_winking_eye:

Thanks for the help. However I am lost when dealing with installing graphic drivers.
I have 2 graphic cards available:
$ lspci -nn | grep -E ‘VGA|Display’
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Skylake GT2 [HD Graphics 520] [8086:1916] (rev 07)
03:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Opal XT [Radeon R7 M265/M365X/M465] [1002:6604] (rev 81)

How do I find out if amdgpu driver is compatible with my hardware ?
Also is installing xorg-x11-drv-amdgpu.x86_64 the correct solution?

# see the lines for your VGA:
# "kernel dirver in use"
# "kernel drivers" -- or such.
# it shows which driver the device is using
# and what drivers are available.

lspci -v

Logically, if your AMD g. card will have amdgpu listed, it should work with it.

I’m have no idea what xorg-x11-drv-amdgpu is.

output gives:
Kernel driver in use: radeon
Kernel modules: radeon, amdgpu
Still in the logs I find:
[drm:uvd_v1_0_start [radeon]] ERROR UVD not responding, giving up!!!
How do I proceed troubleshooting this issue?

Just [radeon] is the driver that reports the error… Try to change to amdgpu, maybe it’ll help. The line “Kernel modules:” shows the available ones.

Please, see the solution for the another topic, below (emphasis on temporary, to test it):

Thanks a lot! This works fine.
Now the disk encryption login displays the GUI again also.
I guess the kernel 5.4.19 update caused this amdgpu driver issue.
Also my laptop feels faster again. You made my day, and thanks again for the help and explanation on this topic.

Kernel driver in use: amdgpu :smiley:

1 Like

This topic was automatically closed 28 days after the last reply. New replies are no longer allowed.